Minä valitsin materiaalikseni rautaverkon, jonka sitten lopuksi vielä maalasin. Naamion olen esitellyt tarkemmin blogissani elokuussa -13.
Työpäiväkirjassani tämä sivu aukeaa haitarimaisesti kolmessa osassa. Sisäsivuilla esittelen mm kesän 2013 kotitaehtäviä. Yksi kesätehtävä oli sanasta kuvaksi. Tämä on minulle hyvin mieluinen tapa työskennellä, käytän usein innoittajana musiikkia ja runoja. Nämä kaksi maalausta tein runojen pohjalta. Toinen voisi olla vaikkapa lastenkirjan kuvitus ja toinen herkkä akvarellitaulu.
Opettajalta saadun palautteen pohjalta poistin "vesirottataulusta" nuo puhekuplat, jotka olin kiinnittänyt irrallisina papereina teipillä maalauksen päälle. Opettajan mielestä ne häiritsivät kuvan tunnelmaa ja hän perusteli niiden poistamista sillä, että ilman niitä kuva ruokkii enemmän katsojan mielikuvitusta. Palaute oli tosiaan ihan aiheellinen ja nyt taulu on monin kerroin kivampi.
Tähän toiseen maalaukseeni kokeilin ns kelluvaa kehystystä. Akvarellien kanssa on perinteisesti totuttu käyttämään paspista (eli kehyspahvia), koska vesivärimaalauksen pinta ei saa osua lasiin. Alla olevan maalaukseni kehystin ns akvaariokehyksiin, jossa maalaus jää syvennykseen lasin taakse. Näin se ei pääse kosketukseen lasin kanssa ja toimii hyvin kelluvana. Elikkä maalaus on kiinnitetty taustapahvin päälle hieman koholle alustasta. Näin ilme on vähän kevyempi kuin paspiksen kanssa ja ehkä nykyaikaisempikin. Tässä se toimii hyvin kun maalaus ei ole kovin suuri, mutta isot akvarellit ovat mielestäni ehdottomasti ryhdikkäämmän näköisiä paspiksen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti