perjantai 26. elokuuta 2016

Vanhaa metallia

Koukussa Kortteihin tekniikkaa ja korttityylejä sivuavassa haasteessa #72 on  aiheena "vanhaa metallia". Tarkoituksena on koettaa jäljitellä tummuneen, hapettuneen, ruostuneen tai lommoutuneenkin metallipinnan ulkonäköä eri tekniikoilla. Kortin tyylinä on vintage / vanha aika.
 
Osallistun haasteeseen tällä Skinny keräilykortillani:
 
 
 
Ostin kerran halvalla näitä aika rumia mintunvihreitä ruusunappeja ja ajattelin josko joskus voisin niitä johonkin hyödyntää. Nyt päätin kokeilla, saisinko niistä akryyliväreillä vanhan metallisen näköisiä pikkuruusuja. 
 

 
Käytin ruusujen pohjalle harmaata (alumiinin väriä), annoin kuivua. Okrasta ja pinkistä tein sekoituksen, johon lisäsin ripauksen kultaa. Sillä väritin nuo "kullanväriset" ruusut ja annoin kuivua. Lopuksi tuputin terälehtiin vähän Paynes gray-harmaata ja ihan vihon viimeiseksi vähän hopeata (valoksi) terälehtien huippuihin. Samalla tekniikalla väritin pari metalliketjun pätkää koristeeksi.
Kortin taustapaperin painoin monotypiana (gelli platella).  Vanha kuva kehykseen ja somisteeksi vähän kakkupaperia ja washiteippiä. Thats all.
2 kommenttia:

  1. Ihana kortti ja upeasti olet saanut metalliruusuja aikaan. Kauniita.

    VastaaPoista
  2. Kerrassaan upea tuunaus! Juuri tällaista kekseliäisyyttä toivoimme metallihaasteessa näkevämme. Kiitos osallistumisestasi KK:n vintagehaasteeseen!

    VastaaPoista