perjantai 15. elokuuta 2014

Ruusuveistos

Viime syksynä (2013) kuvanveistossa aloitimme syyslukukauden tekemällä yhteisveistoksen Helsingin Oulunkylässä sijaitsevan Ogeli kauppakeskuksen pihalle. Helsingissä vietettiin juhlavuotta ja opettajamme sai jo edellisenä keväänä idean tästä "ruusupuusta" somistamaan ankeaa betonipiha miljöötä. Onneksi veistokseen saatiin apurahat ja pääsimme toteuttamaan mahtavan idean, jossa jokainen muotoili rakusavesta samankokoisen (30x30cm) palan. Koon lisäksi muita rajoituksia ei asetettu, paitsi että ruusuja piti olla. Jokainen pala poltettiin ja sen jälkeen vielä saimme ne itse lasittaa.



Lopuksi ihana opettajamme kuvanveistäjä Erkki Kannosto kokosi palat yhteen ja teki "ruusupuulle" rungon raudasta. Tämä oli ihan mahtava työ ja oli hauskaa tehdä sitä opiskelutovereiden kanssa yhteistyössä. Mielenkiintoisen lopputuloksesta tekee se, että palapelin jokainen pala on tosiaankin uniikki ja tekijänsä näköinen. Veistosta voi siis käydä ihailemassa livenä Ogeli kauppakeskuksen sisäpihalla nuorisotilan edessä.

                            Tässä vielä lähikuvaa minun palasestani:

 
Veistos on kiva vastakohta pelkistetylle kivipihalle herkkine muotoineen ja suloisine ruusuineen. Veistoksen rouhea savi ja rautarunko istuu vähäeleiseen, jopa hieman ankeaan miljööseen liikaa poikkeamatta muusta ympäröivästä materiaalista, mutta silti luoden ympäristöönsä kauneutta, keveyttä, herkkyyttä, iloa ja mielenkiintoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti