Google+ Followers

sunnuntai 17. elokuuta 2014

Roses


P*skis juhlaviikon toisena haasteena oli tehdä jotain omaperäistä rohkeasti valmiille korttipohjalle. Taustapapereita ei siis ollut lupa käyttää. Varastooni on jäänyt pyörimään 4 valkoista korttipohjaa, joissa on kaunis kohokuvioitu ruusuaihio valmiina. Kun kirjoitin tuota edellistä postaustani kuvanveistoryhmämme ruusuveistoksesta, sain inspiraation maalata korttipohjiin ruusuja akvarelleillä. Maalaaminen kun on minulle mieluista (eikä näitä ruusuja kait koskaan tule harjoiteltua liikaa), päätin tehdä 4 ruusukorttia. Tällä ensimmäisellä osallistun haasteeseen.


Uskalsin kokeilla akvarellivärejä sillä korttikartonki vaikutti melko laadukkaalta ja ilokseni kestikin hyvin vettymisen. Näin sain työstettyä perjantain ja lauantain aikana 4 pientä taidekorttia samalla toisella silmällä seuraten yleisurheilun EM-kilpailuja. Välttämättä nämä kortit eivät kaipaa mitään lisäsomisteita, jotta akvarellin herkkyys pääsee päärooliin. Korkeintaan pienen silkkirusetin jos niin haluaa. Alla hieman tarkennettuja yksityiskohtia tästä kortista sekä 3:sta muusta ruusukortista myös.
Kortit ovat myytävänä ja maksavat 25 euroa kappale.


Mietin kuinka toteuttaisin maalaukset korttipohjalle jossa kohokuvioidut ruusut on kuvattu ikään kuin päältä päin. Luonnoksissani mielestä parhaaksi osoittautui maalata kukat samansuuntaisina, ikään kuin katsoja tutkisi niitä ylhäältä päin. Näin sekä kukat, että lehdet aukeavat katsojalle kokonaisina ja ovat yhteneväisiä valmiiden aihioiden kanssa.


Tähän siniseen ruusuun käytin somistukseen ainoastaan kahta eri keltaisen sävyistä glitterkynää kohoruusujen korostamiseen. Ensin värjäsin kohokuviot kauttaaltaan vaaleammalla sävyllä ja liuotin värin kokonaan vesikynällä. Lopuksi tummemmalla sävyllä hieman tehosteita piirtäen.
Seuraava kortti on kuvamateriaaliltaan hieman runsaampi. Pienet kohokuvioidut ruusut pohjamaalasin akvarelliväreillä ja koristelin geelikynillä. Lisäksi maalasin pari pientä samankokoista ruusua kehystämään keskiössä olevaa isoa kukkaa.


 Tähän tuli mielestäni kiva vaikutelma siitä kuin tuo iso ruusu olisi syvemmällä kuin pienet ja katsoja näkisi sen aivan kuin ruusukehikon takaa. Oletko samaa mieltä?

                                               


 Kolmas, keltasävyinen ruusu sai seurakseen sinisiä lemmikkejä.


Tässä kortissa käytin kohoruusujen korostamiseen samaa menetelmää kuin sinisävyisessä ruusukortissa. Tässä tehosteväreinä on vaaleanharmaa ja hopea.

6 kommenttia: