Google+ Followers

sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Talviunesta herääjät, ATC series 40

Tämän pienen pienen kolmen ATC-kortin sarjan piirtelin Pääsiäissunnuntain iltana. 

Täällä mökillä saunan terassin vieressä kasvaa kaksi isohkoa timanttituijaa. Viime kesänä olin laittanut terassin kaiteelle ison keraamisen saviruukun, joka on vanhan virsun muotoinen. Johonkin sinne tuijapuiden katveeseen pesiytyi pieni sisiliskopariskunta, joka kiipeili välillä kaiteelle, pujahti virsuun ja sitten taas sukelsi tuijien vihreiden, tuuheiden oksien suojaan. Istuimme mieheni kanssa usein saunasta vilvoittelemassa terassin keinussa ja seurasimme hiirenhiljaa sisiliskojen leikkiä. Voi miten vikkeliä ja sieviä, mutta arkoja ne ovatkaan!

Eilen siivosin lehtiroskia tuijien alta ja mieleeni juolahti, että missähän ne liskot talvehtivat. Mietin, että kyllä varmaan saisin hjärtaslagin jos ykskaks sisilisko hyppäisi käsivarrelleni puskan alta. Mutta onneksi liskot taisivat olla vielä talvikohmeessa, piilossa jossain maankolossa.

Liskoista sain sitten inspiraation piirtää nämä kolme ATC:a ja mietin, mitkä muut talviunesta herääjät kohta kömpii koloistaan. Ensiksi tuli mieleen käärmeet ja kilpikonnat. Konnat eivät kylläkään talvehdi luonnossamme, mutta lemmikkikonnat kyllä taitavat viettää talvisiestaa. Katsotaanpa täydentyykö tämä sarja vielä muutamalla muulla talvinukkujalla, kunhan keksin mitä ne voisivat olla. Nämä on kuitenkin jo vaihdettavissa

                                     307.  Simo Sisilisko,  40: 1/3   -   VAIHDETTU


                                      308.  Kyösti Kyy,  40: 2/3   -   VAIHDETTU


                                     309.  Konna Konrad,  40: 3/3   -  VAIHDETTU

2 kommenttia:

  1. awsome love this.
    I make mixed media to, and cards and paintings and decoupage maybe you like to come.
    i will be a follower of your blog

    VastaaPoista