Google+ Followers

sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Omatekoisia joululahjoja

Tänä vuonna meillä Joulu toteutettiin mini-budjetilla. Päätettiin miehen (murun) kanssa, että hankitaan lahjoja maltillisesti ja tehdään niitä itse niin paljon kuin mahdollista. Niinpä muutamat rakkaimmat ja läheisimmät ystävät ja sukulaiset saivat meiltä tänä vuonna käsintehdyt tossut tai pienet maalaukseni.

Tossut virkkasin nelinkertaisesta langasta. Käytin 2 säiettä 7-veljestä tai Jussi villalankaa (lämpö) ja 2 säiettä sekoitelankaa (kestävyys). Näitä oli melko nopea virkata, mutta lankaahan niihin upposi aika paljon. Muru meinasi jo ihan hermostua kun minun tossutehdas oli vallannut olohuoneen pöydän, sohvat ja tuolit viikkojen ajan. Ja näitähän syntyi niin lapsille kuin aikuisillekin kaikissa sateenkaaren väreissä.Sitten oli lisäksi tilkkutyöprojekteja ja vessapaperihylsyjen maalausta joulutervehdykseksi korttien asemesta.

Kaikki paikat pullollaan keskeneräisiä käsitöitä, lankoja, tilkkuja, maaleja, liimoja... Sellaista se on kun ottaa eukokseen käsityöläisen/taiteilijan. Nyt hän on ihan uupunut, leppäilee ja nautiskelee sohvalla kun vihdoin saatiin raivattua koti siistiksi Joulun viettoa varten.

Pikku Annille (3v) ostin jo syksyllä kirppikseltä nukensängyn, ihan samanlaisen kuin itselläni oli pikkutyttönä. Muru putsasi, hioi ja maalasi sen uudestaan ja minä ompelin siihen patjan, lakanan, tyynyn, tyynyliinan ja tilkkupeiton. Tästä tuli mielestäni ehkä yksi söpöimmistä lahjoista mitä ikinä olen kenellekään antanut. Ja kiva oli antaa, kun tiedän, että näiden lasten vanhemmat arvostavat käsitöitä ja itsetehtyä. Tänä päivänä valitettavasti niin monilla on tapana antaa vain rahalahjoja ja jotkut ehkä niitä eniten arvostavatkin. Minun mielestäni Jouluun kuuluu kuitenkin antamisen riemu ja koen, että on kaikkein kivointa panna pakettiin jotain omatekoista ja sitä kautta antaa jotain myös itsestään, sillä lahjaa tehdessäni ajattelen lämmöllä häntä,  jolle sen teen ja sitä kautta uskon lähettäväni hänelle myös positiivistä energiaa.


Annin pikkusiskolle Lillille (1v) ompelin tilkkupeiton. Olen aiemmin tehnyt Annille ja isoveli Kallellekin (5v) omat tilkkupeitot, joten täytyihän semmoinen Lillinkin saada. Ja siitä tuli aattoiltana tekstarilla hänen äidiltään erityiskiitos, olivat sitä kuulemma jo kovasti toivoneet. Nyt on kaikilla ikiomat päiväpeitot, sisarusten sängyt kun on kaikki vierekkäin rivissä isossa lastenhuoneessa. Kallella sinisävyinen, Annilla punainen ja Lillillä pinkki peitto. Valitettavasti unohdin sen kaikessa kiireessä kuvata, mutta semmoinen hempeä pikkutytön pastellisävyinenhän siitä tuli.

Ja muru kävi sitten aattona pukkeilemassa Kallen, Annin ja Lillin luona...Osa sukulaisista ja ystävistä sai meiltä joulupostia: lahjaksi tekemäni uniikin miniatyyrimaalauksen. Näiden työstämisen aloitin jo hyvissä ajoin alkusyksystä, sillä tämä oli melko suuritöinen projekti. Pääsääntöisesti maalailin ja piirtelin nämä vessapaperirullien hylsyihin (kierrätystä) ja vain pienen osan akvarellipaperille (hylsyjen loppuessa kesken). Aiheekseni valitsin tänä vuonna luonnon antautumisen kylmän, jään ja lumen armoille. Pakkasiltojen revontulet sekä öiset taivaat, lumen ja jään. Tässä vielä kuvia noista mini-maalauksistani.
4 kommenttia:

 1. Ihana tuo nukensänky pehmoisine peitteineen. Tulee niin tunnelmallinen, muistorikas fiilis.
  Maalauksesi ovat tosi kauniita. Lahjan saajat varmasti arvostavat niitä.

  VastaaPoista
 2. Ihania lahjoja! Itse tehdyt ovat niitä parhaimpia. Arvostan.
  Hyvää, luovaa ja idearikasta vuotta 2017 sinulle Kikka!

  VastaaPoista
 3. Voi että mitä lahjoja ja vielä itsetehtyjä hienoa!!! Nuo vessapaperihylsy teokset ovat upeita ja hienoa kun nekin voi noin kierrättää. Upeat persoonalliset lahjat:) Hyvää Uutta Vuotta Sinulle ♥

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille kaikille kannustavista kommenteistanne.

  VastaaPoista