sunnuntai 23. elokuuta 2015

Vauvalle peitto

Jo vuosia minulla on ollut tapana tehdä lähimpien sukulaisteni ja parhaiden ystävieni vauvoille syntymä- tai kastelahjaksi tilkkupeitto. Toisinaan olen ommellut kangastilkuista, joskus kutonut villalangasta ja välillä virkannut puuvillalangasta. Viime viikonloppuna vietimme pienen nuppusen, Lilli Marian kastejuhlaa ja hänelle virkkasin pehmeästä puuvillalangasta salmiakkikuvioisen kesäpeiton.

 
Haastavan työstä teki kaksipuoleinen kohosauma, joka oli aikamoista vääntöä kun piti silmukoida lankaa, koukkien toiselta puolelta peittoa toiselle puolelle. Tuli ranteet niin kipeäksi, ettei moneen päivään oikein pystynyt tekemään mitään käsillään. No se oli kyllä täysin oma syy kun saumojen teko jäi ihan viime tippaan. Vähän kerrassaan tehtynä ei olisi ollut niin raskas koitos.
Mutta lopputulos oli kyllä kaiken vaivan väärtti, niin kivan kolmiulotteisen vaikutelman tuo kaksipuoleinen kohosauma tekee. Nyt näillä meidän elokuun helteillä peitolle onkin varmasti käyttöä, kun ei pienokaista oikein paksun peiton alla voi läkähdyttää.

4 kommenttia:

 1. Ihailen kädentaitajaa joka saa aikaan käyttökelpoisia ja jopa loistavia töitä aikaiseksi. Sinun salmiakkikuvioinen peittosi on upea!

  VastaaPoista
 2. Voi, kiitos kovasti! Se onkin ollut pikkuisella Lillillä jo kovassa käytössä vaunuissa kevyenä kesäpeitteenä.

  VastaaPoista
 3. Oi kuinka upeaa antaa tuollainen kaunis peitto lahjaksi :) Minulta valitettavasti puuttuvat tyystin kaikki käsityötaidot...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on tämmöinen taidekäsityöläinen, niin usein tulee annettua jotain omatekoista lahjaksi. Kuvataiteilijan työ on sellaista aivojen ja käden saumatonta yhteistyötä ja joskus aika stressaavaakin, niinpä koen käsityöt rentouttavana harrastuksena ja mielen tyhjennyksenä. Onneksi jokaisella meillä on omat taitomme, vahvuutemme ja intressimme. Minä puolestani hullaannun ja hurmaannun valokuvistasi joka kerran vieraillessani blogissasi.

   Poista