Google+ Followers

keskiviikko 5. elokuuta 2015

Kesäpäivä Päijänteen rannalla

Sain kahden päivän matonpesu-urakan päätökseen tänään. Ihanaa kun kaikki likaiset mattokääröt on pois nurkista lojumasta ja mökin lattialle saadaan puhtaat, tuoksuvat, juuriharjalla ja mäntysuovalla sametin pehmeäksi pestyt ja harjatut räsymatot.

Mattojen jäädessä valumaan pesupaikan kuivatuspuomeille, päätin suunnata Padasjoen satamaan nauttimaan Päijänteen viilentävistä tuulista.  Turisteja näytti olevan vielä jonkun verran liikkeellä ja innokkaat veneilijät ja purjehtijat nauttivat auringosta ja suvituulista vetten päällä.

Lapset pulikoivat rantavedessä ja jäätelön ystävät maistelivat herkullisia jäätelötötteröitään. Ihanan kesäinen päivä.
 
Päivän päätteeksi päätin vielä palkita itseni iltapäiväkahvilla ja viipaleella herkullista tuorejuustotäytteistä unelmatorttua galleria Pikantissa, jossa samalla katsastin Padasjoen Taideyhdistyksen jäsenten yhteisnäyttelyn. Minultakin oli näyttelyyn valittu mukaan kolme teosta.
 
 
Näyttely on avoinna elokuun loppupuolelle saakka ja sinne on vapaa pääsy. Taidekatselmuksen  lisäksi voi valita kahvilan tiskiltä herkullisen leivonnaisen nautittavaksi kahvikupposen kera ja pistäytyä pienen  käsityöpuodin puolella. Tiedä vaikka jotain kivaa löytyisi tuliaisiksi tai pukinkonttiin, niin kuin minä tänään tein hankintoja. Siispä Padasjoen suunnalla liikkuvien kannattaa poiketa kirkonkylän keskustassa vierailulla Galleria Pikantissa. 

2 kommenttia:

 1. Ihania kesäisiä kuvia!
  Suomen suvea parhaimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Kyllä ne vaan nuo järvimaisemat rauhoittaa suomalaisen mieltä. Onneksi saadaan vielä nauttia lämpimistä kesäpäivistä.

   Poista