sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Puutarhahommissa...

 
Neuloin eilen istustuspöytääni uudet sivuverhot. Löysin kankaan kirppikseltä. Seitsemän euron ostokseeni sisältyi 2 pitkää verhoa, joista toisesta ompelin nämä verhot pöytääni ja toisen verhon kangas jäi vielä odottamaan kohdetta. Siitä taitaa tulla istuintyynyjen päälliset pation tuoleihin.

Tämän kankaan kuosi sopii mielestäni kuin nappi silmään kesäiseen puutarhaan, kukkineen, lintuineen ja perhosineen.

Ja uskon, että se on ihan yhtä raikasta ja valloittavaa myös tyynynpäällisinä.

Oli kyllä hyvä kirppislöytö ja kuinka edullisesti sainkaan piristystä mökkipihalle.


 
Alkuviikosta siivosin kasvihuoneen ja istutin sinne tomaatin taimet. Kylvin tilliä, persiljaa ja rakuunaa isoon kasvulaatikkoon. Kesällä on niin kiva leikata tuoreita yrttejä omasta kasvihuoneesta ruuan mausteeksi. Kesäkurpitsan siemenet on myös pantu multaan ja purjontaimet siirretty kasvulaatikkoihin. Avomaan kurkun taimia en uskaltanut vielä istuttaa ulos kasvusäkkeihin, kun pelkään yöpakkasia. Päätin, että annan niiden rauhassa kasvaa kasvihuoneen lämmössä ja siirrän ulos vasta viikon parin päästä.
  
 
Aurinko on pitkästä aikaa hellinyt tänään meitä mökkiläisiä ja olemme päässeet uurastamaan oikein urakalla puutarhan kimpussa. Onneksi on ollut aikaa myös ihailla keväisen puutarhan kauneutta, nyt kun kaikki sipulikukat ovat upeimmillaan.
 

 

 
 Ajoittain puuskittainen kova tuuli on ollut kiusana, mutta muuten mitä loistavin päivä puuhastella istutusten parissa.

Tulppaanit ovat juuri alkaneet kukkia. Myös narsissit ja kevätesikot ovat täydessä loistossa.

Voikukat  suorastaan riehaantuivat auringosta ja ovat vallanneet nurtsin, joka sekin piti tänään ajaa kun oli kasvaa hurahtanut jo kymmensenttiseksi.

Kukkapenkistä löytyi tämä jättiläinen, jonka läpimitta on n 8cm. Enpä muista koskaan nähneeni näin suurta voikukkaa.


Tämä hohtavan valkoinen narsissilajike on todella kaunis ja yksi suosikkeistani kevätpuutarhassa. Harmittaa vaan kun en muista sen nimeä.Myös helmililjat ovat kukassa ja loistavat kirkkaansinisinä narsissien ja tulppaanien seassa.
Hennot kauniit kevätesikot nuokkuvat ilta-auringon säteiden hohtaessa niiden lävitse. Voi miten kauniita ja herkkiä nekin ovat.  
 

 

Samoin kuin orvokit, joita muutama oli ilokseni talvehtinut perennapenkissä.

Tänä vuonna päätin ostaa ruukkuihin ja kukkalaatikkoihin vain valkoisia orvokkeja, joten nämä viime kesäiset siniset saavat kukoistaa kukkapenkissä.

Oli hieno päivä, työntäyteinen mutta antoisa. Sielu sai ruokaa kauneudesta, mieli rauhaa luonnosta ja keho jumppaa puuhastelusta.

I love spring!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti