Google+ Followers

perjantai 19. tammikuuta 2018

Taskukirje: kukkia ja perhosia / Pocket letter: flowers and butterflies

Tanja V.n kanssa sovimme pocket lettereiden vaihdosta tammikuulle 2018. Tanja oli tiedustellut Facebookissa vaihtokavereita aiheilla kukat tai perhoset. Me päätimme kuitenkin yhdistää tähän vaihtoomme nuo molemmat ja tehdä aiheella kukat ja perhoset.
 Postauksen lopusta löytyy vaihdossa Tanjalta saamani kaunis pocket letter.

Joku on joskus tiedustellut, että mikä se pocket letter oikein on ja yritän nyt tässä hieman valaista taustaa sille:
Pocketletter eli taskukirje koostuu yhdeksästä osasta, joista kootaan kokonaisuus "kirje" A4-kokoiseen keräilykorttitaskuun ja vaihdetaan toisen tekijän kanssa. Taskuihin sopii hyvin ATC-kokoiset (6,4 x 8,9cm) tai ihan hivenen isommat kortit. Taskukirjeen vaihtoon osallistuvat voivat halutessaan määritellä aiheen, väriteeman, tyylisuunnan, tekniikan tms. Tai sitten vaihtaa keskenään yllätykselliset taskukirjeet. Korttien kääntöpuolelle voidaan taskuihin sujauttaa pieniä lahjoja esim askartelumateriaalia, tai vaikkapa teepussin tai karamellin tai muuta sellaista, jolla kirjeen saajaa haluaa korttien lisäksi ilahduttaa. Oleellista on, että mukaan liitetään myös saatekirje tai -kortti.
Jos innostuit, niin tarkempaa tietoa löytyy esim täältä: http://www.pocketletterpals.com/

Alla kerron vielä kuinka tämä kukka-perhosaiheinen mixed-media tekniikalla toteutettu pocket-letterini Tanjalle syntyi. 

Taustan maalasin yhdelle vesiväripaperille (A4). Korttien taustan ei suinkaan tarvitse olla yhteneväinen, vaan voi myös koostua monesta erilaisesta kortista. Tällä kertaa minä kuitenkin halusin tehdä kukille ja perhosille oman satumaiseman tarinan taustaksi. Aloitin hahmottelemalla maisemaa lyijykynällä muutamin apuviivoin ja sitten ryhdyin värittämään sitä vesiväreillä.Aloitin taivaan, kukkuloiden ja etualan nurmen värityksellä ja pikkuhiljaa lisäsin väriä myös puihin ja maahan.Tummensin harjuja sekä etualan nurmea, puiden oksia ja runkoja lisäten niihin väripigmenttiä valojen, varjojen, muotojen ym löytymiseksi.Seuraavaksi leimailin musteella perhosia liitelemään ja kukkia nuokkumaan  ilta-aurinkoon.
Ison puun lehdet leikkasin lävistäjällä erivärisistä papereista ja liimasin oksille.
Piirtelin kukille varret ja lehdet ja värittelin ne geelikynillä samalla kun kukkien keskiötkin.

Kun työ oli kuivunut, mittasin sen yhdeksään ATC-kortin kokoiseen osaan, leikkasin kortit erilleen toisistaan ja pyöristin niiden kulmat leikkurilla.Kortteihin lisäsin vielä kimaltavia "lasikukkia" sekä muutamia paperiperhosia kohottaen ne taustastaan teippityynyjen avulla.Korttien kääntöpuolelle liimasin taskukirjeeni värimaailmaan sopivat taustapahvit ja niiden päälle aiheeseen sopivat tekstit, jotka osin muuntelin Oskar Merikannon Kesäillan valssin laulun sanoista.Sen jälkeen sujautin kortit keräilykorttitaskuun ja mukaan laitoin vielä vähän aiheeseen sopivaa askartelumateriaalia sekä tietysti saatekirjeen.Ja tältä tämä valmis sadunomaista kesäillan tunnelmaa tavoitteleva taskukirjeeni sitten näyttää (alimman rivin keskimmäinen ja oikeanpuoleinen kortti on kuvausvaiheessa sujahtanut keskenään vääriin taskuihin, mutta saatte varmaan kiinni ajatuksesta).Ja sitten vielä Tanjalta saamani taskukirje aiheella kukat ja perhoset:

                                (päältä)

                               (takaa)

3 kommenttia:

  1. Jestas mikä ihanuus. Todellinen taideteos.

    Minulla on ollut askartelut nyt vähissä. Tiinan kanssa vaihdoin taskukirjeen. Näissäkin menee yllättävän paljon aikaa, vaikka onkin ihanaa tehdä.

    VastaaPoista
  2. Kiva kun kerroit miten olet tuon rakentanut:) Ja siitä tuli tosi hieno! Ihanat metsän värit ja rauha :)

    VastaaPoista