Google+ Followers

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Talvilomalla


Pitkästä, pitkästä aikaa mökillä. Eilen tultiin kahden ja puolen kuukauden paussin jälkeen talviloman viettoon maaseudun rauhaan. Ensitöikseen siivottiin ja vaihdettiin puhtaat petivaatteet. Nyt on siistiä ja puhdasta ja kiva viettää lomaviikkoa maalla. Illalla vielä lämmitettiin sauna ja nautiskeltiin lempeistä löylyistä oikein pitkän kaavan mukaan.

 
Kunnon yöunet ja aamulla herätys linnunlauluun. Täytettiin lintujen ruokinta-automaatit ja seurattiin sinitiaisten, varpusten ja talitinttien kisailua talipallojen ympärillä. Meidän mielestä nuo pikkulinnut on niin ihania katseltavia keittiön ikkunan ääressä. Olin myös kuulevinani joutsenten kirkunaa kun könysin aamuvarhaisella päivän valjetessa vessaan. Unen pöppörössä ajattelin, että ei kai se voi olla totta, mutta muru epäili, että hyvinkin on tiedustelijalinnut voineet jo tulla kun on näin lämmintä ja järvissäkin on rantavesissä paikoin sulaa.
 
 
Lähdimme iloisin mielin lenkille ja pikku koiruuskin tepasteli ihan täpinöissään, lisäillen omia tekstareitaan tienposkeen. Kommunikointi pelaa ja täytyyhän sitä vanhan neidinkin laittaa tietoa lajitovereille, että on saapunut reviirilleen.

 
Kyläjoessa vesi virtasi vuolaasti ja monin paikoin oli jo pelloillakin pälviä. Pajunkissat hohtivat valkoisina ojan penkoilla ja aurinko paistoi ja lämmitti niin, että tuli ihan kuuma kävellessä.

 
Matkalla poikettiin aamukahvilla ja pullalla Kievari Aijakassa ja samalla kuultiin kylän kuulumiset.
 
 
Ihanaa olla täällä!

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, mahtavaa olla lomalla kun on puurtanut monta kuukautta päättötöiden ja opinnäyteportfolion kimpussa. Nyt nautitaan viikko rauhasta ja leppoisasta olosta.

      Poista