tiistai 21. lokakuuta 2014

Syksyn henkäys

Niin se talvi tekee tuloaan ja kuulaat, kauniit vielä melko lämpimät syksyiset päivät vaihtuvat kosteaan viimaan ja pakkasöihin. Tänään jo hiljalleen hipsutteli taivaalta pienenpieniä valkoisia hiukkasia ja aamuisin ovat autonlasit kuurankukkia tulvillaan.

Viikolla 43 P*skishaasteessa #251 on määrä tehdä kortti cabinet koossa (10,4 x 20,9cm). Minulta syntyi tämmöinen sadunomainen metsäaiheinen kortti, jolla osallistun haasteeseen. Kartongin koristelin aluksi kullalla. Revin valkoisesta paperista puun aihion, jonka maalasin hopeanharmaalla akryylimaalilla. Kuivuttuaan koristelin sen metallinhohtotusseilla ja liimasin kauriin kuvan kanssa pohjalle. Alareunaan valkoisia tähtiä kukiksi ja niihin vähän hiletussilla väriä pintaan, sekä paljetit keskiöiksi. Marjat puunoksille akryylimaalilla ja hennot piirrokset geelikynillä. Melko monta työvaihetta ja aikaakin kului ruhtinaallisesti kuivatteluun ja pikku piperryksiin, mutta joskus se vaan menee näin. Toisella kertaa tehdään sitten vähän pelkistetympää ja nopeampaa...



Viikon 42 p*skishaasteessa pyydettiin käyttämään paljetteja. Pitkästä aikaa ehdin korttiaskartelun pariin ja kirpakan lokakuisen päivän innoittamana syntyi tämä kylmänpuhuva syksyinen kortti. Mielestäni paljetit sopivat kuin nappi silmään syystalviseen maisemaan esittämään jääkukkia tai -hileitä, miksei tässä kortissani ne voisi olla myös huurteisia omenoita... Mielikuvitus tehköön työtään. Tällä kortilla osallistuin haasteeseen #250.


Kun paljetit ja muut härpäkkeet tuli kaivettua kätköistä, niin eihän tätä hommaa voinut yhteen korttiin jättää. Samalla vaivalla niitä piti kokeilla useampaankin tekeleeseen. Aika prameita näistä tulee, mutta saahan sitä joskus olla vähän Ameriikan koreetakin ja sopivat vaikka joulukorteiksi. Joulunaikaanhan hileitä ja kimalteita saa ihan hyväksyttävästi käyttää niin paljon kun ikinä tahtoo ja kehtaa. Tässä muutama kortti, joiden ajattelin siis sopivan vaikka joulutervehdyksiksi.



Tuli tv:tä katsellessa napsuteltua lävistäjällä noita pikkutähtiä aika kasa, joten hyödynsin niitäkin nyt näihin kaikkiin kortteihini.

 
Viime viikolla ostin Suomalaisesta Kirjakaupasta vallan viehättävää kaurisaiheista ikkunateippiä. Ajattelin liimata sitä mökillä ulkohyyskän ikkunoihin korostamaan talvista tunnelmaa. Mutta päätin kokeilla sitä myös kortteihin kun se on niin somaa. Vähänhän se kiiltelee, mutta toisaalta näyttää siltä kuin katselisi ikään kuin lasin läpi. Aika hyvin se näyttää siis toimivan tässäkin tarkoituksessa. 

11 kommenttia: