Google+ Followers

torstai 10. heinäkuuta 2014

Caged Bird

Maya Angeloun surullisen kauniin runon innoittamana syntyi tämä sekatekniikkataulu, jolla osallistun P*skishaasteeseen #239. Haasteen aiheena on eläimet/lemmikit. Tämän melko työlään teoksen aloitin jo viime viikolla kotona ja täällä mökillä tällä viikolla viimeistelin valmiiksi. Monen tekovaiheen vuoksi työskentely on hidasta. Oli maalausta, kuivausta, liimausta, leimausta, leikkausta, piirtämistä ja koristelua. Aikaa siinä meni, mutta lopputulos on mielestäni runon hengen mukainen. Tosin itse sitä on aika jäävi arvioimaan ja siksi mieluusti kuulisinkin mielipiteitänne siitä.


Pohjaksi tein akvarellimaalauksen, jonka päälle hahmottelin puunrungon ja lintuhäkin. Linnun leikkelin kuviollisista papereista ja liimasin häkkiin. Puunrunko on pohjustettu gessolla ja viimeistelty akryylillä.

Puun lehdet on leikattu värikkäistä papereista ja osin piirretty tussilla päälle. Lintuhäkki samoin kuin osa ornamenttikuvioista on tehty metallimaalilla ja viimeistelty tusseilla ja geelikynillä. Marjat ovat pieniä punaisia lasihelmiä liimattuna työn pintaan leimailuiden kera vihon viimeisessä työvaiheessa. Näin syntyi tämä Art Journal sivu omaan runokirjaani.


Maya Angelou`s beautiful but so sad Caged Bird poem inspired me to begin working with this mixed media painting. I started by watercolors and continued with gesso and acrylic. Decoration is made by metallic colors and ink. I used also colorfull papers and glass beads to finish my Art Journal page. I believe that I managed to reach out to the spirit of the poem. But it is so difficult to assess own work and therefore, I need your help and your opinions about my mixed media painting.
2 kommenttia: