lauantai 26. marraskuuta 2016

ATC-cards, series 32, joulukalenteri / advent calendar

Osallistuin muutama viikko sitten FaceBookissa Piian organisoimaan Joulukalenterivaihtoon. Vaihtoon osallistui 24 henkilöä ja kukin heistä teki 24 joulu-tai talviaiheista ATC-korttia, jotka sitten lähetettiin Piialle. Hän jakoi kortit kaikille osallistujille, niin että jokainen sai takaisin yhden kortin kultakin tekijältä, yhteensä siis 24 korttia. Ajattelin julkaista joulukuussa nämä kortit Joulukalenterin muodossa, eli joka päivä yhden saamistani korteista, sekä yhden niistä jotka itse tein ja lähetin tähän vaihtoon. Käykääpä sitten Joulukuussa avaamassa kalenteriluukku joka päivä.

Sen verran tästä syttyi kaltaiselleni Jouluhöperölle kipinää, että tain vielä kaksi kokonaista kalenterillista ATC-kortteja vaihtoa varten. Esittelen tässä niistä nyt tuon ensimmäisen ja toinen tulee vähän myöhemmin kunhan ehdin kortteja kuvailla.

Kortit ovat siis vaihtoon tehty ja yksistyiskohtaisemmat kuvat niistä löytyy ATC-kortti-sivulta, johon pääset klikkaamalla oikeanpuoleisen sivupalkin painiketta vapaat ATC-kortit.


torstai 24. marraskuuta 2016

Joulumaratooni 2016, #10

Viimeistä viedään Koukussa Kortteihin Joulumaratoonin haasteessa ja kymmenen Joulukortin urakka alkaa olla valmis. Tässä tehtävässä on kortista määrä löytyä: KUUSI ja KIILLETTÄ.

Minun hyppysissäni tuosta mausteseoksesta syntyi seuraavanlainen kortti.



Ja tässä vielä lähikuvaa, josta kiilteetkin hahmottunevat paremmin.




tiistai 22. marraskuuta 2016

OKTK #23, kaksiosainen ATC

KK:n OKTK #23 haasteessa tehdään 2 puolikasta ATC-korttia, joista yhdessä muodostuu kokonaisuus. Kortin koko on 4,5cm x 6,4cm ja yhteen kokonaisuuteen niitä tehdään siis kaksi.

Toteutustapa on vapaa, kunhan korteista löytyy ao bingon pysty-, vaaka- tai vinorivi.
 Ja sitten haasteeseen osallistujista kootaan rinki, jossa kortit vaihdetaan. 

lumi
valkoinen
leima
roiskeet
eläin
pitsi
musta
valuminen


Minä valitsin omiin kortteihini vinorivin: lumi - eläin - yö. Eipä ennen ole tullut tehtyäkään näin pientä "taideteosta": yksi kortti on nimittäin tulitikkuaskin kokoinen ja yhdessä nämä kaksi muodostavat suunnilleen pienen pelikortin suuruisen teoksen.

Minun kortissani yöllisessä metsässä seikkailee kiltti pikku kettu, joka toivottaa kaikille Rauhallista Joulua lumihiutaleiden leijaillessa kohti pakkasessa kimmeltävää hankea.

Taustana sinisävyinen täplikäs paperi, sen päälle liimasin kettupiirrokseni, jonka väritin huopakynillä. Lumihiutaleet piirsin valkoisella geelikynällä ja koristelin hileliimalla ja pikkuruisilla säihkyvillä helmillä. Kimmeltävän hangen tein lopuksi valkoisella hileellä.






Joulumaratooni 2016, #9

Toiseksi viimeisessä Koukussa Kortteihin Joulumaratoonin reseptissä kehoitetaan käyttämään kahta paperia ja nauhaa.




torstai 17. marraskuuta 2016

ATC-vaihto Enkulin ja Jonnan kanssa

Muutaman ATC:n vaihto oli meillä taannoin Jonnan ja Enkulin kanssa. Alla heidän hienot vaihtokortit ja lisäksi Enkulin tekemä unisieppari-kortti.
Osallistuimme näet syksyllä KooKoon  OKTK#22 haasteeseen jossa sellainen oli määrä tehdä. Kaikki haasteeseen osallistuneet Dreamcatcher-kortit jaettiin sitten osallistujien kesken niin, että jokainen sai yhden unisiepparin.

Ensiksi Enkulin unisieppari:


Ja tässä Enkulin upeat ATC nimeltään Atlantis:


Jonna lähetti minulle 3 hauskaa kissa-korttia. On näillä velikullilla hauskat ilmeet: Kissasarjan nimi on Sparkling Cats .
  

Kiitos ja halaus ihanaiset teille taas tästä vaihdosta ja Enkulille extrakiitos lisäksi kauniista onnenkivestä, josta haluaisin tehdä riipuksen. Katsotaan keksinkö siihen jonkin patentin, että saan kiinnitettyä vaikkapa nahkanauhaan.

keskiviikko 16. marraskuuta 2016

KK, Vintagehaaste #75

Koukussa Kortteihin vintagehaasteessa #75, täytyy kortista löytyä rusetti.

Korttini on kokoa 10,5 x 21cm ja mahtuu standardikokoiseen pitkänomaiseen kirjekuoreen.


Joulumaratooni 2016, #8

Kahdeksannessa Joulumaratoonin haasteessa tulee kortista löytyä: runo, kulkuset ja ympyrä.

Minä inspiroiduin iki-ihanasta Tonttu joululaulusta, jonka säkeistön pätkää käytin korttini runona. Ympyrä löytyy tekstin taustapaperista sekä kranssista, josta kulkuset roikkuvat. Taustan kortille painoin gelliplatella akryylimaalein.

Täältä löytyy lisäksi kaikkien muiden haasteeseen osallistuneiden sekä design teamin työt: Koukussa Kortteihin







Kultainen kosketus

Joulukortilla mennään mukaan tähänkin haasteeseen, jossa pyydettiin kertomaan kortin muodossa inspiroiko enemmän kultainen kosketus,
vaiko hopeinen hipaisu.

Minua inspiroi tänään kulta ja tällä enkeli-kortillani osallistun
Koukussa Kortteihin #189 haasteeseen.

En laittanut korttiin mitään tekstiä, sillä ajattelin, että se voisi käydä myös esim rippi- tai kastekortiksi.




sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Uudet sivut blogiini






Eilen ja tänään tein hurjan urakan. Kahlasin läpi kolmen viime vuoden valokuvat ja tein tänne blogiin maalauksistani erilliset sivut jakaen kuvat työtapojen tai aihepiirien mukaan.

Tiettyjä kuvia on nimittäin ihan mahdotonta löytää koneelta tuhansien kuvien joukosta, kun ei koskaan ole tullut tehtyä erillisiä valokuvakansioita aihepiireihin jakaen.








No samalla tuli siivottua huonot ja tarpeettomat kuvat koneelta muistia kuormittamasta.

Nyt vaan vähän harmittaa kun edellisen koneen mukana meni kaikkien vanhempien maalausteni kuvat. Minä pölkkypää en ollut tallentanut niitä muistitikulle ja kun kone simahti ihan täydellisesti, siinä meni sitten kaikki tiedostotkin samassa rytäkässä. Blondi mikä blondi.






Nämä kolme pientä maalausta valmistui viime keväänä ja kaksi  niistä oli kesän ajan esillä Keravan Kartanolla kesänäyttelyssä.

Nyt nämäkin maalaukset löytyvät näppärästi tuolta sivupalkista Satuaiheisten maalausten sivulta.

Joulumaratooni 2016, #7

Jo seitsemännessä haasteessa mennään ja seuraavat mausteet pitäisi kortista löytyä: nuotit - narua - piparkakku. Koukussa kortteihin Joulumaratooni #7.

Tein vaihteeksi pitkänomaisen kortin, joka mahtuu 11 x 22cm kokoiseen kuoreen. Taustan maalasin vesiväreillä ja liimasin vihreälle kartongille. Sydänpiparit leikkasin ruskeasta kartongista ja koristelin kohopastalla. Kortin koristeluun käytin kullankimalteista lahjanauhaa ja nuottivihosta leikattua nuotinpätkää. Piparit pujotin paperinaruun, jonka kietaisin kortin kannen ympäri ja liimasin liimatyynyillä koholle korttiin. Loppusilauksena pikku piirrokset kortin reunaan ja joululta tuoksuva ja maistuva runonpätkä Hyvän Joulun toivotukseksi.




torstai 10. marraskuuta 2016

Joulumaratooni 2016, #6

Koukussa Kortteihin Joulumaratooni  on edennyt jo yli puolenvälin. Nyt mennään kuudennessa maustehässäkässä, jossa kortista tulee löytyä: eläin ja toivotus.

Minun kortissani pienet koiranpennut kisailevat joululahjoista tähtien valaistessa pimenevän syystaivaan.

Kätköistäni löytyi pikkuruisia leimasimia, joissa on erilaisia englanninkielisiä Joulun ja vuodenvaihteen toivotuksia. Tulipas näitäkin vihdoin käytettyä, sillä ne olivat jo turhan pitkään lojuneet leimasinlaatikon pohjalla käyttämättöminä. Koirankuvat leikkasin lastenhuoneen boordipaperista, jota kerran ostin maalikaupasta, ihan vaan siksi kun se oli niin söpöä. No näitä ihanuuksia olen käyttänyt kyllä monissa lastenkorteissa ja lahjapakettien koristuksissa. Boordeista löytyy todella kauniita paperi-kuvioita askartelukäyttöön. Ne taitaa olla minun heikkouteni, kun niitä on kertynyt kenkälaatikollinen työhuoneen hyllylle, heh.



tiistai 8. marraskuuta 2016

Satumaisia monotypioita

Tässä vaihteeksi graafisia maalauksiani, jotka tein taideseuran yhteisnäyttelyä varten. Tällä kertaa näyttely jäi kuitenkin väliin, koska en rohjennut huonossa säässä lähteä ajamaan mökiltä kaupunkiin.

Kävi nimittäin niin, että olin tuossa muutama viikko sitten vähällä ajaa kaupungissa pyöräilijän päälle kun en laisinkaan nähnyt häntä risteyksessä seisovan korkean tila-auton takaa ylittävän hurjaa vauhtia suojatietä kadun yli. Havahduin vasta kun hän oli ihan edessäni. Pyöräilijän ei käynyt kuinkaan, vaan mies polki samaa vauhtia eteenpäin matkan keskeytymättä. Minä sen sijaan tein autolla lukkojarrutuksen, jossa niskani venähti ja vietin vuorokauden sairaalassa ja sen jälkeen pari viikkoa kauluri kaulassa "lääkehumalassa" toipumassa kotona ihan hissukseen. Minulle aiheutui ns piiskanisku vamma, joka on viheliäinen pitkäkestoinen vaiva. Takaumina tulee yllättäviä, tosi kovia, vihlovia päänsärkyjä, jotka sairaalan lääkärin mukaan saattavat häiritä vuodenkin, ennen kuin poistuvat.

Nykyään pyöräilijät ajavat tosi kovaa, ja välillä tuntuu etteivät lainkaan piittaa muusta liikenteestä. Tässäkin tapauksessa pyöräilijän olisi tullut taluttaa pyörä kadun yli, koska kyseessä oli tavallinen jalankulkijamerkitty suojatie. Loppupelissä olen kuitenkin iloinen, ettei hänelle käynyt kuinkaan, en nimittäin ikinä olisi antanut itselleni anteeksi jos olisin tuottanut toiselle vamman tai pahimmassa tapauksessa kuoleman. Ja toivon mukaan omakin olo kohenee päivä päivältä.

Tämä tapaus kyllä pelästytti niin, että nyt kynnys auton rattiin menosta on korkea. Mieheni onneksi pakotti minut ajamaan mökille tullessamme muutaman kymmenen kilometriä maantiellä ja Lahdessa kaupungin halki, sillä hän oli sitä mieltä, että jos pitkitän ajoon lähtöä, en ehkä rohkene tarttua rattiin enää ikinä. Mutta toistaiseksi vältän kuitenkin ajelua varsinkin huonossa säässä ja siitä syystä en tällä kertaa tuohon taidenäyttelyynkään päässyt osallistumaan.

Joten päätin laittaa näyttelyyn tekemäni työt tähän esille, jotta pääsette katselemaan mitä olen iltapuhteina tehnyt. Tällä kertaa taas sadut ja fantasiat veivät minut mennessään ja syntyi nämä muutamat monotypiat, jotka kehystettynä paspiksen kanssa ovat kokoa 35 x 45cm.








Tämän viimeisen voi mielestäni ripustaa pystyyn tai vaakaan, miten omaa silmää miellyttää.






Joulumaratooni 2016, #5

 KK Joulumaratooni  #5:n tehtävän reseptin mukaan kortista tulee löytyä: niitti - revittyä - ruskeaa.

Omassa kortissani revittyä reunaa löytyy taustapaperista ja ruskeaa väriä kuvioidusta taustasta, sekä tagistä. Pupu on kiinnitetty korttiin sydänniitillä, joka toimii samalla sen nenänä. Pupun taittelin valkoisesta paperista Taika-lehden nro 2-3/2012 ohjeen mukaan.




tiistai 1. marraskuuta 2016

Joulumaratooni 2016, #4

Koukussa kortteihin (klik-klik:) Joulumaratoonissa mennään nyt jo neljännessä sekoituksessa.

Joulumaratoonin tämänkertainen resepti on: tonttu – vihreää






ATC-vaihto Siirin kanssa

Eilen sain Siiriltä Irlannista niin - niin mieluista postia. Vaihdoimme hänen kanssaan viisi (5) ATC:a ja lisäksi samassa kuoressa sain Triple Fold Card:n, joka oli hänen designer-työnsä Koukussa kortteihin OKTK#21 haasteessa. Sekä Siirin, että omani Triple ford card:t löydät täältä: (klik-klik)

Ja tässä nämä mahtavan upeat ATC:t, jotka ei kyllä täysin pääse oikeuksiinsa kuvattuina. Niissä on nimittäin huisin hienoja, pienen pieniä yksityiskohtia, joita täytyy melkein suurennuslasilla katsoa saadakseen kuvan alle millimetrin kokoisista pikkuruisista helmistä ja henkäyksen ohuista langoista ym ym.
Siirin töissä on todella pikkutarkkaa hienoa jälkeä. Kiitos paljon Siiri taas tästä kivasta vaihdosta, Triple Fold kortista ja kaikista mielenkiintoisista askartelumatskuista, joita olit pakettiin sujauttanut!  Siirin blogiin pääset ihailemaan hänen upeita töitään tästä (klik-klik): Siiri



 Korttien nimet: (vasemmalla) Niityllä 3/4  ja  (oikealla) Niityllä 1/4


 Korttien nimet:  (vasemmalla) Pariterapiaa osa 1 2/2  ja
                           (oikealla) Elegant

                                                     Kortin nimi:   Cold rain